Linaro-Alpha-1:Unable to Create Boot Images

Praveen Arkeri Praveen.Arkeri at arm.com
Wed Dec 8 06:01:43 UTC 2010


Hi Matt,
After using 'linaro-media-create' from older branch (bzr branch lp:linaro-image-tools -r 169) I was able to create boot images. 

Thanks for your help.

-Praveen

-----Original Message-----
From: Matt Waddel [mailto:matt.waddel at canonical.com] 
Sent: Tuesday, December 07, 2010 10:41 PM
To: Praveen Arkeri
Cc: linaro-dev at lists.linaro.org
Subject: Re: Linaro-Alpha-1:Unable to Create Boot Images

Hi Praveen,

I can recreate the same failure you are seeing.  Something is
broken in the linaro-media-create that is being installed with:

sudo apt-get install linaro-image-tools ...

The first thing I see is the hwpack isn't installing correctly
and so probably the rootfs isn't installing either.

Using an older branch of linaro-media-create I was able to
create a bootable system:

bzr branch lp:linaro-image-tools -r 169

Also, the vexpress is usually installed to 2 devices.  The
boot system to the SD card and rootfs on a USB device.  The
rootfs on an SD card is really slow.

--Matt

On 12/07/2010 05:29 AM, Guilherme Salgado wrote:
> On Tue, 2010-12-07 at 17:53 +0530, Praveen Arkeri wrote:
>> Hi Guilherme,
>>
>> With headless build image I am still getting same errors as before with missing u-boot.bin.
>> Detailed command log is here-->http://pastebin.com/ygRQRGe2
> 
> I don't see anything suspicious there, and I was able to create an image
> using the alip tarball.  However, I'm using the latest
> linaro-media-create from lp:linaro-image-tools.  Can you give that a
> try?  https://wiki.linaro.org/Releases/MilestoneBuilds has the
> instructions
> 
>>
>> -Praveen
>>
>> -----Original Message-----
>> From: Guilherme Salgado [mailto:salgado at canonical.com] 
>> Sent: Tuesday, December 07, 2010 5:42 PM
>> To: Praveen Arkeri
>> Cc: linaro-dev at lists.linaro.org
>> Subject: Re: Linaro-Alpha-1:Unable to Create Boot Images
>>
>> Hi Praveen,
>>
>> On Tue, 2010-12-07 at 17:18 +0530, Praveen Arkeri wrote:
>>> Hi,
>>> I am trying to create boot images for vexpress platform following
>>> instructions mentioned here
>>> https://wiki.linaro.org/Releases/MilestoneBuilds.
>>>
>>>  
>>>
>>> Daily Build & HwPack Images used:
>>>
>>> ·        http://releases.linaro.org/platform/linaro-n/headless/alpha-1/linaro-natty-headless-tar-20101202-1.tar.gz
>>>
>>> ·        http://releases.linaro.org/platform/linaro-n/hwpacks/alpha-1/vexpress/20101201/1/images/hwpack/hwpack_linaro-vexpress_20101201-1_armel_supported.tar.gz
>>>
>>
>> I was able to successfully create an image (although I can't boot it as
>> I don't have a vexpress board) using the two files above.
>>
>>>  
>>>
>>> I am getting errors while installing images on SD card when I tried
>>> following command:
>>>
>>>  
>>>
>>> sudo linaro-media-create --rootfs ext3 --mmc /dev/sdb --dev vexpress
>>> --binary linaro-natty-alip-tar-20101202-1.tar.gz --hwpack
>>> hwpack_linaro-vexpress_20101201-1_armel_supported.tar.gz
>>
>> Oh, here you're using the alip tarball instead of the headless one that
>> you listed above.  I'm downloading it now and will try to create an
>> image using the same command as you did.
>>
>>>
>>> tar: binary/usr/lib/u-boot/ca9x4_ct_vxp/u-boot.bin: Not found in
>>> archive
>>>
>>> tar: Exiting with failure status due to previous errors
>>>
>>
>> Is there any chance there were other errors higher up?  It'd be nice if
>> you could pastebin them.
>>
>>> I am not sure whether I am using right build images, can anyone point
>>> me to the working build images for vexpress platform.
>>
>> The tarballs you used should've worked, I think.
>>
>>
> 
> 
> 
> _______________________________________________
> linaro-dev mailing list
> linaro-dev at lists.linaro.org
> http://lists.linaro.org/mailman/listinfo/linaro-dev



More information about the linaro-dev mailing list